I slutet av 2017 fick vi ett väldigt speciellt uppdrag av Daniel som ville ha hjälp att boka ett hemligt bröllop på Koh Samui. Han och familjen skulle dit på semester i februari och vad passar väl bättre då än att både fria och hålla en bröllopsceremoni på denna paradisö?

Daniels planer var dock hemliga för både brud och större delen av övrig familj och ressällskap, de skulle alla överraskas samma dag bröllopet skulle hållas. –Ja ni läste rätt, även bruden skulle överraskas med detta!

Ett lite självsäkert och vågat tilltag kan tyckas och själv var jag lite orolig att Anna skulle känna sig snuvad på nöjet med planeringen och att välja brudklänning, blommor mm. Men så här i efterhand vet vi att Anna fick sin mest romantiska överraskning någonsin. Vilken kvinna skulle efter allt Daniel fixat, kunna säga nej? Läs själva om deras bröllop på en pudervit sandstrand i Thailand:

–Daniel, hur kom du på denna vågade ide´?
Vi hade pratat om att gifta oss till och från några år och jag kände att det var dags att göra slag i saken. Och då genom att överraska Anna ordentligt!

-Berätta om frieriet som du planerade hemifrån, hur gick det till?
Jag ”lurade” med Anna till resorten där jag tänkte fria och där ceremonin senare -förhoppningsvis- skulle hållas, på vad hon trodde skulle bli en middag på tu man hand. Vi tog en drink i baren och sen bad jag Anna att blunda och ledde henne till Beach Front Villan som jag bokat och med Reseskafferiets hjälp fått förberedd och preparerad med både brudbukett, kyld champagne, rosenblad på golvet och Annas bröllopsklänning*


Hit tog Daniel Anna för frieri och vigsel och 3 nätters boende i honeymoon sviten (bokas hos Reseskafferiet.se)

Väl inne i rummet så ställde jag henne med ryggen mot sängen, där jag dagen innan hade hängt både klänning och kostym. Personal på resorten hade sedan strax innan vi kom arrangerat blommor och champagne och det var otroligt vackert. Se själva:


*Daniel har alltså både köpt och lyckats ”smuggla” dit en brudklänning. En klänning som passade som om den varit skräddarsydd och var precis i brudens smak. Gör om det killar! Se klänningen skymta till vänster i bilden.

Där föll jag ner på knä och försökte fria. Men orden stockade sig i halsen av alla känslor och tårar så det var lite svårt att ställa frågan:)) men till slut så fick jag fram vad jag vill säga och jag fick ett -Ja! Som tur var.

Anna trodde först att det endast var ett frieri så när jag förklarade att vi skulle gifta oss här och nu och att familj och vänner satt och väntade på oss på stranden, så vart hon än mer chockad. Glädjechockad!


Daniel valde samma arrangemang, blommor och färger som ett av våra tidigare brudpar valt ut. Visst är det vackert?

-Anna, vad tänkte du när du såg rummet med havsutsikt, blomblad på golvet, brudbukett på sängen, kyld champagne och en bröllopsklänning och förstod att era barn, släkt och vänner satt på stranden och väntade på er?
-Jag trodde inte att det var sant!! Det var så vackert, som i en film. Vi hade ju som sagt pratat om att gifta oss. Och vi båda har alltid sagt att det skulle vara vår grej att gifta oss barfota på en strand. Men att Danne skulle ordna det trodde jag faktiskt aldrig.

Med på vår semester var min mamma, pappa och min syster med familj så jag förstod att de skulle sitta på stranden och vänta på oss när vi gick ut. -Men ny chock! Dannes bror med familj och svärmor satt där också när jag kom ut. De var ju kvar hemma i Sverige… Det blev en väldigt känslosam överraskning det också. De hade kommit ner till Koh Samui nån dag innan och hållit sig gömda för mig så de kunde överraska mig på stranden.

-Anna, vad tyckte du om att allt redan var fixat, att du fick inte vara med och planera och tex välja klänning, blommor etc?
Allt var verkligen perfekt! Jag skulle inte ha ändrat på nåt om jag planerat själv. Klänningen satt som om den vore figursydd och var precis i min smak.
Det är det mest romantiska jag varit med om och nånsin kommer att vara med om!


Känslorna rusar! Anna och Daniel på väg till altaret och möter sin familj, vissa för första gången sedan de lämnade Sverige. Personligen tycker jag detta måste vara årets bröllopsbild. Jag börjar le och tårarna är fasen inte långt borta när jag ser den. Tänk hur det måste ha varit för alla inblandade på plats!

– Daniel, hade du alla detaljer för hur bröllopet skulle se ut klara för dig eller hur kom du fram till ceremoniplatsens utformning, blomsort, bröllopsmiddagsmeny mm.
Man hade ju vissa detaljer om hur man skulle vilja ha det med färger på blommor och utförande, men med hjälp av Reseskafferiet och all hjälp av Marika så kunde vi få fram den mest perfekta cerememoni/bröllop som går att få!

  
  
Direkt efter vigseln vankades det både skumpa och tårta till alla. Det finns massor av olika utseenden och smaker att välja på och senare på kvällen blev det bröllopsmiddag på stranden bestående av en egenkomponerad meny.
Vi hjälper er med menyer och tårtsmaker m.m. Kontakta oss på Reseskafferiet.se för mer info.

– Vad ingick i ert bröllopspaket?

 • Vigselförrättare
 • Blomsterdekorerad ceremoniplats
 • Brudbukett & knapphålsblomma
 • Blomsterkorg till våra flickor
 • Bröllopstårta
 • Fotograf
 • Mat champagne, vin, öl, dricka, vatten
 • Boende 3 dagar i Beachfront Villa

Grundpris bröllopspaket (exkl. mat och dryck) ca. 30.000 THB (8.985 SEK enligt Forex 180619)


Så enkelt men ändå exotiskt och vackert!

– Så här i efterhand, var det något ni saknade, något som kunde gjorts bättre, något ni hade velat göra annorlunda?
Nej, allt var perfekt arrangerat!

– Tyvärr är det lite krångligt att som svensk få till en juridskt laglig vigsel i Thailand och ni valde därför att gifta er borgerligt i Sverige och enbart hålla ceremonin i Thailand. Kostar en borgerlig vigsel något och var den besvärlig att ordna?
Nej inte alls, om man gifter sig på sitt kommunhus så är det gratis. Jag har en kund som är vigselförrättare så jag kontaktade henne.

– Var det lätt att förstå vigselförrättaren?
Absolut

 
För ceremonins skull och som ett kärt minne undertecknar paret ett vigseldokument (ingick i paket)

– Daniel, vad tyckte familj och vänner om ditt “tilltag” och om bröllopet?
Det var det mest romantiska och vackraste de varit på.

– Vad tycker ni om resorten och personalen där ceremonin hölls?
Jättevackert, personalen var trevliga. Vi kommer absolut att åka dit igen.


Restaurang och bar 

– Är ni nöjda med bröllopsfotona som togs av inhyrd fotograf?
Supernöjda de var hur bra som helst!!

– Ni bokade både bröllop och boende av Reseskafferiet.se, hur hittade ni oss?
Via nätet (Reseskafferiet.se)

För att hotellen ska bekräfta en bokning kräver de oftast att man betalar 50% i förskott i sk. deposit. Hur kände du inför det Daniel, du måste ha litat på Reseskafferiet?
Lite konstigt i början, men efter samtal med Marika så kändes det rätt

–  Varför valde ni Reseskafferiet.se?
Folk hade skrivit bra lovord om er.

– Finns det något ni önskar att Reseskafferiet.se gjort bättre?
Nej allt var perfekt!!! Tusen tack för att ni gjort detta möjligt.

Till sist vill vi, Reseskafferiet.se tacka Daniel, för förtroendet att anordna en av ert livs viktigaste dagar och tack till er båda två, för att ni ställer upp och svarar på dessa frågor och så generöst delar med er av privata bilder! 

Funderar du på att göra som Daniel och Anna?
Kontakta oss gärna för mer info och läs mer på vår hemsida!

www.reseskafferiet.se       Tel. 070-545 46 39

Tags: , , , , , , ,

3 comments

 1. Bo Gustavsson says: 21 juni, 2018

Trackbacks and pingbacks

 1. All hjärtans dag | Reseskafferiet
  […] Hur går ett bröllop till? Läs gärna om Daniel och Annas bröllop här! […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.