Home PageBlogg

Blogg

Våra bröllopspar kan, om de vill, själva välja hur de vill att just deras ceremoni ska genomföras och vem som ska säga och göra vad och vilken musik som ska spelas. Välkomna att följa med på Thomas och Jennifers fina bröllopsceremoni på Bangtao Beach! 💕💍

Året var 2017 när de två träffades på Koh Tao, kärlek uppstod och de blev ett par. Sex år och två barn senare tog de tag i drömmen om ett bröllop som såklart skulle ske i deras älskade Thailand.

Redan i mars 2023 kontaktade de därför Reseskafferiet.se, som de hittade efter att ha sökt på nätet, och rekommenderades då Koh Lanta istället för Koh Tao. Detta dels för att underlätta resan som nu skulle ske med småbarn och då Reseskafferiet har en samarbetspartner sedan många år på Koh Lanta med många nöjda brudpar genom åren. -Västerländsk och Thailändsk kultur skiljer sig mycket, speciellt när det gäller västerländska seder och särskilt bröllopsceremonier, mycket kan gå ”fel” om de inte är vana med västerländska gäster, säger Marika på Reseskafferiet.se. Därför samarbetar vi bara med väl insatta och professionella hotell.

Om de valde Koh Lanta, som de anser är barnvänligare än Koh Tao kunde de även flyga direkt till Krabi. Landar man i Phuket har man några timmars bil och/eller båtresa att lägga till på den redan långa resan från Sverige.Koh Lanta blev det! Bröllopskläder packades ner och flyget gick direkt från Sverige till Krabi Airport där de hämtades av hotellets egna chaufför som bokats i förväg. Smidigt när man reser med småbarn och resväskor!

Den roliga planeringsfasenNär det blev bestämt att de kunde tänka sig Koh Lanta var det dags att gå igenom deras önskemål inför bröllopet. För att underlätta för sina kunder har Reseskafferiet.se tagit fram ett formulär till brudparen med olika punkter att tänka igenom och svara på, tex typ av blommor, färgtema, hur ska ceremoniplatsen utformas, tårtsmak, allergier, ska smink o håruppsättning ingå, fotograf etc.

Paren kan själva visa bilder på hur de önskar att tex ceremoniplatsen ska se ut eller så får de ett antal olika bildförslag från Reseskafferiet.se som vet vad som är populärt bland brudpar idag.

Så här vackert blev det!

-Det finns lika många varianter på bröllopspaket och vad som ingår som det finns hotell som erbjuder detta, berättar Marika på Reseskafferiet.se. Därför tar vi först reda på vart våra kunder vill åka, lämnar förslag på hotell vi rekommenderar och tittar på vad som ingår hos just det/de hotellet/hotellen. Saknas något som våra kunder önskar så går det mesta att ordna. Det enda vi fått kunder att tänka om angående är en kund som ville ha strandbröllop och att gästerna skulle blåsa såpbubblor istället för att kasta blomblad efter ceremonin. Det kan vara genomförbart men det beror helt och hållet på väder och vind och det vet man inget om långt i förväg så det var viktigt att ha en back-up plan isåfall. I Thailand kan även tidvattnet ställa till det och det måste man också ta med i beräkningen när man väljer strand för ceremonin. På vissa ställen försvinner stranden nästen helt vid högvatten.

När alla detaljer är genomgångna skickar Reseskafferiet.se en offertförfrågan till valt/valda hotell för att få dagsaktuella priser. I Nicklas och Melinas fall, som var ute i så god tid, garanterade hotellet att priset de fått gällde trots att bokningen låg nästan ett år fram i tiden.

Dags att boka

När de var nöjda med alla detaljer och priser skickade Reseskafferiet.se in derasbokning till hotellet som i sin tur skickade en bekräftelse och en faktura på deposit (oftast 50% av totala beloppet) direkt till dem. Man har sedan några dagar på sig att betala (kan bla ske med kortbetalning via länk från hotellet) och vanligtvis 60 dagar före bröllopet ska resterande betalas in.

Incheckning & pre-weddingmöte

Nicklas och Melina valde att bo på hotellet hela vistelsen och redan dagen efter incheckning var det dags för ett så kallat pre weddingmöte. Äntligen fick de se ceremoniplatsen i verkligheten, träffa hotellets bröllopskoordinator, cermoniförrättaren samt även make-up artisten och gå igenom alla detaljer, allt för att undvika missförstånd. Vid detta möte kan man även eventuellt göra vissa mindre ändringar/tillägg.

Same same but different…

Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig, trots skriftlig beställning från Reseskafferiet,se, pre weddingmöte och att hotellet själva bekräftat detaljerna i sin bokningsbekräftelse blev det lite galet med blommorna på bröllopsdagen. Familjen som bott på hotellet en tid före vigseln var så omtyckta av personalen så de ville göra det extra fint för dem utan extra kostnad och lade till blommor i andra färger för att göra det pampigare… Tanken var god och de hann plocka bort blommorna som varken önskades eller hade beställts från ceremoniplatsen och dukningen men i brudbuketten blev de kvar.

Melina är så gullig så hon accepterade att brudbuketten inte riktigt blev som förväntat! Reseskafferiet.se har pratat med hotellets bröllopskoordinator som lovar att detta inte kommer att ske igen.

Kul ändå att personalen gillar våra kunder lika mycket som vi gör!

Fotografering och filmning

Via Facebookgruppen ”Vi som älskar Koh Lanta” hittade paret både en fotograf, en filmare och en som flög drönare. Alla tre bokades i två timmar vilket de tycker var lagom. De började vid ceremonins start kl. 17.00 och fortsatte filma tills det blev mörkt vid 19-tiden.Viktigt! För att få flyga med drönare krävs att den som ska flyga har licens för detta och hotellet måste ansöka om tillstånd ett par veckor i förväg så meddela direkt vid bokning om ni vill ha ceremonin filmad med drönare (Reseskafferiets anmärkning).

Frågor till Melina & Nicklas:

Vad ingick i ert bröllopspaket?Dekorerad ceremoniplats inkl färska blommor Brudbukett Knapphålsblomma Engelsktalande ceremoniförrättare Dekorerat rum på bröllopsdagen En flaska mousserande vin Romantisk middag för brudparet på stranden med levandeljus Bröllopstårta  

–Bokade ni några extra tillval, isåfall vad? Två korgar med blomblad till barnen istället för ris Hår & make-up (kom till hotellrummet och hade med sig detMikrofoner, högtalare, gitarr och projektor  

Funkade allt bra med tekniken? Hade ni gjort en egen låtlista? Ja, hotellet hade en person på plats som hjälpte till med ljud. Nej vi valde en lista som hotellet hade som vi tyckte var bra.

Har du några tips gällande bokning av frisör? Tex ta med egna hårsmycken? Hon som hotellet hade bokat åt mig hade allt som behövdes men jag hade med små hårsnoddar som hon använde. Jag hade även med ett hårsmycke jag ville ha.

-Ni hade aldrig besökt Rawi Warin Resort & Spa tidigare, uppfyllde hotellet era förväntningar? 

Ja, verkligen ett fantastiskt hotell och superbra service! 

Kände ni att ni fick ha ceremonin i enskildhet eller var det många andra hotellgäster som tittade på eller tom störde er ceremoni? Vi var helt ostörda då stranden ligger avskilt. Superbra. 

Kunde ni välja bland olika menyer till bröllopsmiddagen? Var alla tvungna att välja lika rätter/lika meny? Vi valde en färdig thaimeny. Det var två förrätter, tre varmrätter och en dessert + bröllopstårta på det. Bland alla rätterna så fanns det något för oss alla. De som sa till på plats kunde även byta ut rätter om dom ville.  Vi är jättenöjda med maten. 

Till sist, skulle ni rekommendera Reseskafferiet.se till andra blivande brudpar?Absolut, kommer verkligen rekommendera alla vi känner om det är någon som går i tankarna att gifta sig i Thailand! Marika är snabb på att svara och alltid tydlig i sin kommunikation. Hade vi inte hittat Reseskafferiet så hade vi aldrig hittat Rawi Warin som var helt perfekt för oss. 

De flesta av de hotell där vi erbjuder bröllopsceremonier har vi själva besökt och jobbat med i många år men ibland har kunder andra önskemål och vi letar då upp hotell som passar in med brudparets önskemål. Därför var det extra spännande att höra av Jennifer och Thomas efter deras bröllopsceremoni. Följ med på deras stora dag!

Jennifer och Thomas valde ett ceremonipaket som inkluderade två nätters boende på lyxiga Saii Laguna Phuket på Bangtao Beach. De bodde alltså på ett annat hotell övrig tid och det går utmärkt att göra så. Man kan se det som att man får en bröllopsresa i resan.

Paret och deras barn kom till Phuket i god tid före bröllopet och besökte Saii Laguna för ett pre weddingmöte ca två veckor före ceremonin skulle äga rum.

De har båda besökt Thailand många gånger tidigare, både innan det träffades och även senare tillsammans som par. Som så många andra älskar de Thailand och hade en dröm om ett strandbröllop på Phuket som de besökt så många gånger och där de alltid trivts.

Hur kom det sig att ni anlitade Reseskafferiet?

-Det känns svårt att ta den första kontakten med ett hotell i Thailand, så lätt med missförstånd och vi kände en stor oro att bli lurade. Vi googlade en hel del om hur andra gjort och läste om Reseskafferiet vid några tillfällen vilket gjorde oss nyfikna på att prova att gå den vägen. Vi fick bra respons när vi först mailade och en känsla av att vi genom att ta hjälp av Reseskafferiet skulle hitta en trygg väg under vår planering. Att dessutom kunna få ställa frågor (på svenska) till någon som har stor erfarenhet av bröllop i Thailand var guld värt.

Köpte ni ett färdigt paket eller kunde ni göra egna val för ceremonin och middagen?

-Vi köpte ett grundpaket men gjorde diverse tillval för att skräddarsy utifrån våra egna önskemål. 

Är det något ni saknade eller något som Reseskafferiet kunde gjort bättre?

-Helt ärligt kan vi inte komma på något, vi är evigt tacksamma för hjälpen i dialogen med hotellet samt även att kunna få ställa oändligt med frågor. Utan Reseskafferiets hjälp hade vi nog haft svårt att uppfylla vår dröm. 

Ni hade ett sk. pre-wedding möte på plats på hotellet en tid före ceremonin, vad tyckte ni om det? Var det bra med en genomgång en tid före + att se platsen i verkligheten.

-Mycket bra och vi blev den dagen mycket bra mottagen av hotellets bröllopskoordinator och fick en tydlig genomgång så att inga missförstånd hade skett under planeringen. Det betydde väldigt mycket att få se allt och låta det smälta in inför bröllopsdagen.

Under pre weddingmötet, ändrade ni några tidigare gjorda val?

-I stort sett inte, det var bara några praktiska detaljer vi behövde styra upp. Som t.ex. hjälp att sätta igång musik på vår medtagna högtalare etc. Inga ändringar gjordes som innebar någon förändring i kostnad. 

Ni hade en kul idé om att sy upp bröllopskläder på varsitt håll och mötas ”på nytt” på väg till altaret, berätta mer!

-Ja, jag (Jennifer) och dottern Ellie sydde upp matchande klänningar hos skräddare veckorna före bröllopet. Thomas och sonen Oliver sydde upp skjorta och shorts. Besöken hos skräddare sköttes på varsitt håll så vi hade inte sett varandras kläder förrän vi möttes i samband med att porträttfotograferingen startade. 

Så här fina blev de! Knappt 4.000 SEK kostade de skräddarsydda kläderna totalt till alla.

Ni bokade även make-up och håruppsättning, är ni nöjda med jobbet de gjorde och vart utfördes det?

-Ja jag är mycket nöjd med frisyr och make-up. Både makeup artisten (Insta: yaya.pkmakeupartist) och hårstylisten var proffsiga. Allt skedde på hotellrummet (3 timmar) och även dottern Ellie var med och skötte sin egen styling under tiden.

Thomas och sonen fick låna ett rum (konferensrum) samt fick tillgång till dusch, eftersom vi önskat att få göra oss i ordning på varsitt håll. 

Fotograf i 4 timmar ingick i priset, är ni nöjda med fotografen och bilderna? Hur många bilder fick ni och i vilket format?

-Fotografen var mycket proffsig, vi är mycket nöjda med bilderna. Vi fick 570 bilder via en dropbox länk på mailen.

Vad säger ni om tiden som fotografen var där, var det tillräckligt länge? Hur lång tid före ceremonin kom han?

-Fyra timmar ingick i priset vilket var alldeles lagom. Han kom 1,5 timme före ceremonin (15.30) vilket gjorde att vi hann med såväl bilder på när vi gjorde oss i ordning, vårt ”första möte” samt väldigt många porträttbilder innan ceremonin. Efter ceremonin återstod knappt 2 timmar och då hann vi med fler porträttbilder. Vår bröllopsmiddag började vid 19-tiden och fotografen skulle vara kvar till 19.30. Hade nog förväntat oss lite fler bilder på själva dukningen (han hade inte tagit några bilder alls på den innan vi kom dit), detta upptäckte vi inte förrän vi fick bilderna. Är dock glad att vi bad honom ta en bild på oss alla när vi åt, och det visade bli en av de få bilder som togs under middagen. Vi hade såklart tänkt att han skulle fortsätta ta bilder under den första halvtimmen av middagen, det var det vi utgick ifrån när vi planerade mellan vilka klockslag han skulle vara på plats. 

I övrigt är vi mycket nöjda och har fått mycket positiv feedback från familj/vänner för alla vackra bilder vi delat.

Mångas önskan är att gifta sig barfota på en strand men olika typer av sand kan göra sanden väldigt het. Funkade det bra på denna strand (BangTao Beach) eller var det jobbigt att vara barfota?

-Vi upplevde inga som helst besvär med het sand. Även våra barn var barfota, vilka annars såklart är känsligare än oss med den biten. Det gick jättebra. Däremot hade vi kanske upplevt något annat om vi haft cermonin tidigare på dagen? Före 17 skulle vi nog inte rekommendera oavsett, både pga värmen/solen men också förmodligen het sand. Klockan 17.00-17.30 tiden verkar vara perfekt tid för ceremonin, i allafall vid SAII Laguna, BangTao. 

Stunden är äntligen inne för att säga ”-Yes I do!” Hur var själva ceremonin? Var det lätt att förstå deras engelska? Blev det som ni förväntat er?

-I relativt god tid före bröllopet tog vigselförrättare Peter Notley kontakt med oss via mail. En mycket proffsig och erfaren man, ursprungligen från England som nu är bosatt i Thailand sedan många år. Han presenterade olika förslag på upplägg för cermonin och gav oss möjlighet att skräddarsy innehållet utifrån önskemål. Med tanke på hans ursprung var det inga som helst problem med kommunikationen/språket. Skulle varmt rekommendera Peter om man vill gifta sig i Thailand.

I paketet ingick en Romantisk bröllopsmiddag på stranden. Bilderna ser fantastiska ut, är ni nöjda med platsen och maten?

-Ja absolut, de hade gjort det jättefint åt oss och personalen var mycket trevliga och gästvänliga. Maten var mycket god, hummersoppan var kanske inte det godaste vi ätit men de övriga tre rätterna var fantastiskt goda och fint upplagda.

Berätta mer om din och din dotters fina vristlänkar av blommor, är det en egen ide?

-Kul att du lagt märke till dem :). Visste att jag sett bild på nåt liknande nån gång och fick bara en ide under planerandet att det vore fint, speciellt eftersom vi tänk vara barfota. Vi bad skräddaren göra våra klänningar lite kortare just pga av dessa tänkta blommor runt vristerna. Trodde det skulle vara lätt att hitta nåt liknande typ vart som helst i Thailand, men nej. Tillslut hittade jag en varsin hårsnodd åt mig och Ellie, med dessa konstgjorda orkidéer. Det allra bästa/finaste hade såklart varit färska blommor, men det blev aldrig tid att ordna med det så hårsnoddar fick duga och det gjorde ju sig bra på bild i allafall ;).

Vad tyckte ni om boendet (hur var standarden, läget, maten, stranden, pooler, personalen)?          

-Mycket hög standard, men alldeles för hög prisklass på hotellets restauranger så vi åt aldrig där förutom bröllopsmiddagen samt frukosten som ingick. Läget var bra, nära strand och några andra restauranger, men kanske inte så mycket mer vad gäller shopping å så. Det är ett mycket stort och fräscht förstklassigt hotell. Inga andra svenskar på hotellet dock, i stort sett bara ryssar. Trevlig personal. 

Khap khun ka/khap! säger vi till Jennifer och Thomas med familj som så generöst delar detta med oss och er!   Vi är glada att lägga till Saii Laguna Phuket som en permanent samarbetspartner och tar med oss era åsikter så att vi kan se till att nästa bröllop blir ännu bättre.

  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bonusmaterial! Ni som vill se hur en bröllopsceremoni kan gå till kan se Jennifer & Thomas bröllop på YouTubeklicka här för att se deras bröllop!

Här kommer ett julklappstips i sista minuten – gör din egen fotobok och ge bort.

Förr i tiden, när man framkallade sin fotorulle och fick foton i handen satte man förhoppningsvis in bilderna i fotoalbum men tekniken har förändrats och ofta har man bara korten sparade i digitalt format, tex i mobilen och där förblir de.

För några år sedan upptäckte jag Önskefotos tjänst där man själv enkelt kan skapa tex fotoböcker av senaste resan, bröllopet etc. Själv har jag tex gjort böcker för flera resor, vänners bröllop som vi var med på och en egen kokbok med familjens favoritrecept ”kryddad” med egna bilder.

Få 40% rabatt på fotoböcker och 50% rabatt på kalendrar och fotokort!

Fram till 31 december 2023 kan vi nu erbjuda alla Reseskafferiets kunder och följare en exklusiv rabatt

Ange koden SESEA10 i kassan på https://www.onskefoto.se

OBS! Skynda er att beställa om ni vill ha leverans före jul!

Koh Kood Island
Nyligen hjälpte Reseskafferiet detta härliga par att boka en bröllopsceremoni på Koh Lanta, Thailand och efter deras hemkomst kontaktade vi dem för att ställa lite frågor som kan vara till hjälp för er andra som också är nyfikna på att gifta er i Thailand. Vi fick inte bara svar på våra frågor utan denna läsvärda text och vackra bilder från deras stora dag!

Hur kom det sig att ni valde Thailand för ert bröllop?Vi hade länge pratat om att gifta oss men hade aldrig riktigt tagit tag i det. När vi under alla år väl började att planera ett bröllop så slutade det alltid med en resa till Thailand eller renovering av huset istället.Men nu efter 23 år hade vi beslutat oss för att nu måste vi ta tag i detta, barnen kan ju inte hinna före oss…

När det var dags att boka nästa resa till Koh Lanta, slog det mig att varför inte byta ringar på stranden på vårt älskade Koh Lanta när vi ändå är där? Vi älskar Thailand och har rest dit i över 20 år och Koh Lanta har alltid varit ”vårt” ställe. Vår första tanke var en enkel ceremoni på stranden och byte av ringar, bara vi och barnen – japp det kör vi på!

Hur kom det sig att ni anlitade Reseskafferiet?Nu var det bestämt, vi skulle gifta oss men det fanns en stor fråga, hur bokar man ett bröllop i Thailand? Kan det finnas någon som kan hjälpa oss hemifrån? En googling senare hittade vi svenska RESESKAFFERIET!! 

Sen rullade allt på, vi hittade bästa Marika på Reseskafferiet som guidade oss igenom precis allt.

-Wow…det här var ju bara så spännande, tänk att man kan få den hjälpen här hemma och sen kunna njuta av ett magiskt bröllop i Thailand – designat efter våra egna önskemål och drömmar. När vi letade hotell denna gången så hittade vi ett hotell som vi inte bott på tidigare och som låg längre ner på Koh Lanta än där vi bott tidigare, Rawi Warin Resort & Spa.

Ovan: Rawi Warin Resort & Spa´s pampiga entré

Nedan: Strandläge på Klong Toab Beach

Det passade oss perfekt att prova nytt boende och ny strand och det bästa var att just detta hotellet anordnade bröllop i samarbete med Reseskafferiet sedan många år tillbaka.

Nu började all planering tillsammans med Marika, så spännande! Vi hade bara 2 månader på oss att ordna med allt innan det var dax att resa men vi fick den bästa hjälpen!

Vilka val kunde ni göra?

Vi fick all information av Marika om vad det fanns för olika alternativ, tex platser för ceremonin (pool eller strand), vilken mat vi ville ha (flera menyer med massor av rätter att välja bland (Thai, västerländskt eller fisk o skaldjur), smak på bröllopstårta, färgtema för blommor och brudbuketten samt dukning, mousserande vin eller champagne. Alla detaljer var vi med själva och bestämde. Alla olika alternativen gjorde det lätt för oss att välja, det var väldigt enkelt och smidigt.

Ceremonier kan hållas på stranden eller i paviljongen bredvid infinitypoolen. Paviljongen är även back-up i händelse av dåligt väder vid strandbröllop.

Pre-wedding möte på plats på hotellet

Det var väldigt spännande för vi gjorde en massa val hemifrån men hur skulle dessa valen sen komma att se ut väl på plats?

Några dagar före ceremonin fick vi besök på hotellet av både fotografen och vigselförrättaren och gick igenom hur vi önskade att ceremonin skulle gå till.

Så här fint blev det! Tårtan kan beställas i olika smaker och med färska blommor eller sockerpasta blommor

Hade ni med egna bröllopskläder eller köpte ni dem på plats?

Vi hade bestämt oss för enkel klädsel, jag och Hanna (dottern) någon strandklänning och Elias (sonen) och Jörgen linneskjorta och byxor.

Men en dag när vi var stan (Helsingborg) körde vi inom en bröllopsbutik, ville ju ”bara titta” på en riktig bröllopsklänning. Där och då blev det helt ändrade planer, jag hittade den finaste klänningen man kan tänka sig och den hade jag med mig hem!

Så det blev inköp av kostym till killarna och en balklänning till dottern, nu kör vi all in på alltihopa! Vi ska vara dom finaste på den stora dagen.

Elias, Jörgen, Jonna och Hanna redo för bröllop

Frisyr & make-upJag bokade frisör hemifrån genom Reseskafferiet och sminket fixade dottern. Man kunde även beställa sminkning men vår duktiga dotter var ju med på resan så det fanns inget behov för det.

Glad att jag bokade håruppsättning för frisören från Nureen Salon var väldigt duktig. Hon kom till vårt hotellrum och visade sin Instagramsida och där valde jag hur jag ville ha håret, kan annars vara svårt att förstå varandra och man har väldigt lite tid så toppen att se alla tidigare frisyrer hon gjort. Hon hade även med sig allt som behövs för en håruppsättning så man behöver inte tänka på ta med eget. För min del blev valet två inbakade flätor, en på var sida, som sedan flätades ihop där bak och sen tog vi blommor från brudbuketten och satte i.

Fotografering

Reseskafferiet och Rawi Warin kan boka fotograf men vi anlitade en på egen hand som heter Nick Narcosis. Han kom till Rawi Warin ett par dagar innan bröllopet så vi fick prata igenom hur vi ville ha det. Även han var väldigt trevlig och så lättsam. På bröllopsdagen kom Nick till hotellet redan när vi började att göra oss i ordning kl 15.00 och började att fotografera och avslutade kl 19.00 när bröllopsmiddagen började. Många fantastiska bilder blev det.

Se så fint dekorerade glasen är! Magiskt kvällsljus, en magisk dag

Stunden är äntligen inne för att säga ”-Yes I do!” Jag blev hämtad från hotellrummet och körd ner till stranden i en golfbil som de dekorerat med ballonger och blommor, samma blommor & färger som på ceremoniplatsen på stranden och i min brudbukett

Here comes the bride!

Lycka!När golfbilen rullade ner på stranden och jag fick se denna fantastiska utsmyckning med blommor i överflöd, alla nyfikna hotellgäster, hotellpersonalen och min familj – då rullade tårarna av glädje. -Lyllos mig och min familj som får uppleva allt detta!

Hur var själva ceremonin, vem höll i den?Vigselförrättaren, Aron tror vi att han hette, en ung trevlig kille från Canada som bott på Koh Lanta i många år, kom även han till hotellet ett par dagar innan och pratade igenom hur han/vi hade tänkt oss att ceremonin skulle gå till. Under själva ceremonin höll Aron även ett fint tal om Koh Lanta och kärleken vi har till denna ö, så fint!

VigselcertifikatEfter ceremonin fick hela familjen skriva på ett jättefint symboliskt vigselcertifikat som hotellet hade ordnat, extra trevligt att de involverade ungdomarna så dom också fick skriva sina namn. Hotellet hade även gjort ett stort blomsterprytt staffli som stod på stranden tillsammans med vigsel ”tältet” och massor av lyktor, ljusslingor och blomsterdekorationer. Thailändarna kan verkligen det här med dekoration. Personalen hade verkligen tänkt på minsta lilla detalj.

Välkomna till vårt bröllop Reseskafferiet kan inte erbjuda vigslar som är juridiskt giltiga i Sverige (våra brudpar måste gifta sig borgerligt i Sverige, före eller efter resan) men här får brudparen ett symboliskt bevis på att de är gifta.

Romantisk bröllopsmiddag på strandenEfter vigselceremoni och brudskål avslutades denna magiska dag med en bröllopsmiddag på stranden med levande ljus, lyktor och ljusslingor

Perfekt avslut på en perfekt dag

Tack!Vi är mer än tacksamma till Reseskafferiet och Rawi Warin Resort & Spa som gjorde det möjligt för oss att få det bästa av det bästa – vårt drömbröllop på en strand på Koh Lanta!

Khop khun ka/kap! / Jonna & Jörgen med familj

FAKTA: Ett bröllop liknande Jonna & Jörgens kostar ca. 80.000 THB (24.460 SEK, 231204).Mat och dryck samt fotograf och frisör tillkommer.

Kontakta oss gärna för en kostnadsfri offert, baserad på just era önskemål!

Reseskafferiet.se, Industrigatan 16, 662 34 ÅMÅLE-post: info@reseskafferiet.se Tel. 070-545 46 39

Meningarna är delade och jag ska bespara er mina personliga åsikter om vad jag tycker om att folk börjat resa till andra länder igen – jag tror att vi alla, oavsett åsikt, är rörande överens om att vi alla vill ha tillbaka en värld där vi slipper vara rädda för att bli allvarligt sjuka och att vi har möjligheten att fly verkligheten för någon eller några veckor.

Har inte haft så mycket att berätta här då bröllop i Thailand inte varit aktuellt sedan våren 2020. Därför är det kul att nu få berätta att Thailand har öppnat sin sk. Phuket Sandbox och Koh Samui öppnar förhoppningsvis sin sk Samui Plus den 15 juli och i höst ska Chonburi (Pattaya) med flera orter följa efter.

Det är fortfarande ruskigt dyrt och krångligt med -Boende på SHA Plus & Safe certifierade hotell (minst 70% av personalen ska tex. vara fullvaccinerade)– Intyg (vaccinpass, friskintyg som max är 72 tim gammalt)– Sjukvårdförsäkring (ska täcka sjukvårdskostnader upp till 100.000 USD)– Visum + Pcr-tester som ska göras vid ankomst, dag 6-7 samt dag 12-13

-Men vet ni vad – det är iallafall möjligt att åka till Thailand utan att sitta 14 dagar i rumskarantän. Det går åt rätt håll och vi får hoppas att detta faller väl ut! Nedan två blad från Tourism Autorithy Thailand som förklarar hur det går till och vad som krävs, just i denna stund är bäst att tillägga. Uppdaterad info hittar ni alltid på TAT News

Ta hand om er allihop och ha en fantastisk sommar!
Världen börjar öppnas upp för turister, i Thailand antingen genom viss tid i karantänboende eller framöver förhoppningsvis enbart med ”vaccinpass” och vi anar ett ljus efter detta bedrövliga år som varit. Redan i vinter öppnar Columbia Pictures en stor nöjespark i Thailand, närmare bestämt i Bang Saray.

Coluimbia Pictures satsar stort och har köpt delar från nedlagda Cartoon Network Water Park och kommer att bygga en 14 hektar stor park med åtta olika områden:

Ghostbusters Supernatural Experience – Gå in genom Ghostbusters-portalen och se upp för spökfällor när du glider genom en vattenbana eller vågar du e dig in i världens första och enda helt slutna vattenkupol i en familjeflottfärd

Men in Black Thrill Rides – Aquaverses mest spännande åkattraktioner finns här, te.x ett hårresande 12 meter fritt fall.

Bad Boys Raceway – gokartbanor utomhus. Tryck gasen i botten och susa fram i neonljus.

Jumanji Jungle Adventure– Besök Jumanjis värld genom vilda vattenrutschbanor med vild djungel, besök Jaguar Mountain medan du jagas av Mandrills innan du störtar i Jumanjis splash bassäng!

Hotel Transylvania barnvänlig zon – Aquaverses största vattenparkattraktion med över 100 vattenfunktioner, stänkskopor, vattenraketer och mer!

Surf’s Up in Surfer’s Paradise – Surfa på en mäktig våg och visa oss vad du kan!

Swallow Falls River Adventure – Ta en paus från dagens spänning genom att ta en tur längs den layzy river och träffa de fantastiska Foodimals som presenteras i hitfilmen.

VIVO Wave Pool– Koppla av i en gigantisk vågpool inspirerad av den kommande animerade musikalen. Wave pool-zonen är den perfekta platsen när du vill se musikevenemang och liveshower, där kändisartister och internationella DJs i världsklass kommer att inta scenen.

Bilder: https://columbiapicturesaquaverse.com/

Det bästa av allt – den ligger bara en knapp timmes bilresa från våra lägenheter i Ban Phe!

Kontakta oss om du på din nästa resa vill bo i en privatägd lägenhet med alla bekvämligheter som pool, balkong, fullutrustat kök mm – till en spottstyver av kostnaden för ett hotellrum. Vi kan hjälpa er att boka en egen chaufför för en dag om ni vill besöka tex. Aquaverse.

Läs mer om våra lägenheter här!

Läs mer om Aquaverse Park här!

Kombinera din resa och låt oss hjälpa dig att arrangera en bröllopsceremoni på stranden!

Även förnyelse av löften och firande av jämna födelsedagar är populärt och kan bokas genom oss.

Wow! Den blå Bugattin väntar på leverans till Sverige (!) och även om den inte går att köra så vill man ju bara ha den. Min familj älskar snabba bilar och att göra lite annorlunda utflykter – även om vi inte kan köpa en Bugatti… så måste vi ju iallafall göra en utflykt til detta coola ställe Scrap Art Metal när vi är i Ban Phe nästa gång. Någon som varit där redan?

Från Ban Phe tar det 2 tim och 18 minuter för att komma hit, alltså en perfekt dagsutflykt om man inte väljer att stanna en natt och utforska området mer.

Från Suvarnabhumi Airport, Bangkok tar det ca 2 timmar. Kolla in nedan, vilka konstnärer! cof

Kolla in stället på YouTube – klicka här eller på bilden nedan!

feb 04

Vad katten?

Varför ser man alla dessa vinkande katter överallt i Thailand?

Jag har en själv, inhandlad från en liten butik i anslutning till Kim Restaurant i Ban Phe, till sonen när han var liten. Jag beslöt mig att ta reda på lite mera om dessa katter och vet ni vad, de kommer ursprungligen från Japan och de vinkar inte alls, de vill locka oss till sig. I Japan ”vinkar” man med handen nedåt för att visa att någon ska komma närmare.

Maneki Neko – heter katten och den finns i massor av olika färger och utföranden (höjd vänster tass, höjd höger tass eller båda tassar höjda) och vilken man har kan utgöra en betydande skillnad vilket jag ska beskriva närmare längre ned.

Börjar dock med en av flera historier om denna katt – enligt legenden var det en rik man som under ett åskoväder tog skydd under ett träd (inte så smart!) nära Gotukulitemplet. När han satt där under trädet såg han tempelkatten tvätta sig i ansiktet och verkade kalla på honom. Han reser sig och går till katten bara för att sekunden senare se hur blixten slår ner i trädet där han nyss suttit! Den rike och tacksamme mannen blir vän med den fattiga munken i templet och skänker gåvor och pengar till templet.

Färgen på Maneki Neko ger den olika ”förmågor”:

Sköldpaddsfärgad (vit med svarta fläckar kantade av brunt) – Den mest lyckosamma! Vit – renhet och positiva saker Svart – Jagar bort ondska tros skydda mot förföljare (populär bland kvinnor) Guld – bringar pengar och och rikedom Rosa – kärlek Röd – god hälsa och jagar bort negativitet och ondska Grön – hälsa och akademiska triumfer

Vilken tass har också betydelse!

Vänster tass höjd – locka kunder Höger tass höjd – locka pengar och ge tur Båda tassar höjda – beskydda hem och företag

Tassarna kan finns också i olika högt läge och ju högre desto mer tursamma är de.

Ja, vår katt fick efter en liten utflykt i snön åka med till jobbet där den nu står på receptionsdisken – får se om kunderna strömmar till 😉 Faktum är att jag idag faktiskt, i dessa sorgliga Covid-tider fick en bröllopsförfrågan från Finland så kanske ska jag tacka katten för detta!

Hur hamnade Maneki Neko i Thailand?

Ni som sett katten har troligtvis även sett en vinkande dam – Mae Nang Kwak (som ungefär betyder Mor sitta vinka)

Bild från Thaiger

Denna dam kommer ursprungligen från Indien men har sedan följt med buddister till Thailand och seden har tagits efter även där. Mae Nang Kwak är däremot lite besvärligare än Maneki Neko och kräver för det första att bli välsignad av buddistmunk och ska sedan varje dag helst, visas respekt av sin ägaren som bör lägga mat, dryck (Nam Deang – röd söt dryck, typ Fanta), tända rökelse och sjunga ett mantra för Nang Kwak.På senare tid har en del Thai funnit det lättare med den Japanska Maneki Neko och nöjer sig med katten för att locka kunder, rikedom och hälsa.

Jag skriver detta enbart baserat på vad jag fann för info på internet så jag frånsäger mig allt ansvar mot eventuella felaktigheter – rätta mig gärna om ni har en annan version!

Medan de flesta av oss drömmer om att kunna återvända till Thailand finns det vissa lyckiga som redan är där. För de flesta kommer dock dagen då man måste åka därifrån, antingen på vidare äventyr till andra länder eller till sitt hemland. Kanske ett land som kräver att man visar upp ett nytaget negativt Covid 19 test. Hittade en intressant blogg av ”Backpack Bob” som berättar om var han gjorde testet och den är läsvärd, du får tex veta vart man betalar 3500 THB istället för 14.000 THB för ett test!

Läs BackPack Bob´s inlägg här!