Om vi inte minns rätt – räta synvinklar om Thailand

kr79.20

Artikelnr: 5101. Kategori:

Product Description

Om vi inte minns rätt – räta synvinklar om Thailand
är en annorlunda bok om Thailand av journalisten Christer Nilsson och Håkan Wallenius som bl.a ger ut Thailands Posten. De har bott i Thailand i 15 respektive 18 år.

Antal sidor: 96 sid.

De är två farbröder som slukar thailändsk kultur och traditioner med hull och hår. Inte bara det, de funderar på hur det kommer sig att olikheter och ibland likheter mellan Thailand och Norden finns. I sin dagliga gärning träffar de människor på gatan och på risfälten lika ofta som politiker och direktörer. Alla funderingar som uppstår när samtalen analyseras har gett upphov till en bok. I boken avhandlas så vitt skilda ting som hur man kör bil i Thailand, hur det är att bo i en Bangkokförort, politisk pytt i panna, och vem som var förste svensken på thailändsk mark.

Det finns perioder i deras liv som nog mest kan betecknas som en svacka i relationen till Thailand. Ibland är allt ruskigt baklänges. Svackan beror inte bara på att städerska på hotellet vänt toalettpappret fel, om det nu finns rätt eller fel i det avseendet. Det kan lika gärna bero på att man inte får den mat man beställt. Till syvende och sist är ju de flesta tokigheterna inte livsavgörande och kan därför tas med en klackspark. Om vi inte minns rätt gör inget anspråk på att vara experters utlåtanden, bara en sammanställning av korta stories om saker som gör Thailand till Thailand. Det är Christers och Håkans sätt att förklara varför saker och ting görs på ett visst sätt. Återigen med deras räta synvinklar som rättesnören helt utan pekfingrar och påstående att det är så det är. Istället för att använda pekfinger fingervisar duon på en lång rad företeelser som helt enklet är annorlunda eller likalunda.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Om vi inte minns rätt – räta synvinklar om Thailand”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.