Det har funnits en linje förr och nya har varit på gång de senaste åren utan att det blivit verklighet men nu ska det äntligen bli av, den 1 januari 2017 startar Royal Passenger Liner Co trafiken mellan turistorterna samt även mellan Bangkok och Pattaya.

Restid Pattaya – Hua Hin, 1 tim & 15 min.

ferryresvag2

Alla vi som gjort resan bilvägen vet hur mödosamt det är men nu kan vi istället för en resa på de Thailändska vägarna (med hjärtat i halsgropen många gånger) på minst 5-6 timmar, slå oss ner i sköna säten och vara framme redan efter 1 timme och 15 minuter. Turen kommer att köras t.o.r en gång per dag.

Båten som ska användas i första perioden kommer att kunna ta 150 passagerare men man undersöker även möjligheten att i framtiden sätta in en större färja som kan upp emot dubbelt så många passagerare samt bilar.

Restid Bangkok – Pattaya 50 minuter

ferryresvag

Fantastiskt kul att det även blir en linje mellan Bangkok och Pattaya. Nu kan vi ta oss till huvudstaden på bara 50 minuter!

Pris och pir?

I dagsläget kan jag inte hitta någon säker information om varifrån båten mer exakt kommer att avgå/angöra men priserna ska släppas den 15 december så jag antar att hamnar/pirer och biljettbokning är klart till samma datum.

Berätta gärna för oss om du vet mer!

Källa: TTR Weekly  samt Thaivisa (bilder)

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.