Nötallergiker och sugen på Asienresa ? Här hittar du några av hotellen som kan erbjuda nötfri mat! 

Här publicerar vi hotell som kan erbjuda mat fri från både nötter och jordnötsolja, ett annars vanligt problem för nötallergiker i Thailand. Samtliga hotell är våra egna guldkorn som vi gillar av en eller flera orsaker och vi hoppas att även du ska gilla dessa och allt de har att erbjuda.

Tips inför resan!

Är du nötallergiker är det vikigt att du redan vid bokning anger dina önskemål (te.x nöt,- och jordnötsfri mat) och vi rekommenderar dig även att inför resan besöka http://www.killerpeanut.com för att översätta/skriva ut ett personligt ”allergi-kort” på landets egna språk. Detta är helt kostnadsfritt och kortet bör finnas med dig ständigt på resan för att undvika missförstånd pga. språkförbistringar vid kontakt med hotell, restauranger och sjukvårdspersonal (man vet aldrig vad man råkar ut för och detta kort bör vara en lika given följeslagare som reseförsäkringen). Eventuellt kan man även ta emd en bild på det man ej tål och kryssa äver denna bild,.detta förstår de flesta.

Hur går bokning/betalning till ?

Reseskafferiet är kontrakterad agent åt alla hotellen på vår hemsida. Bokning sker enkelt genom att du skickar oss ett mail där du anger:
Destination och hotellkod, exempel: Koh Samui, FH  samt antal vuxna, antal barn och ålder på dem, önskemål om rumskategori, önskade datum för incheckning resp. utchekning och ev. övriga önskemål.  VIKTIGT! Ange om du är jordnöt,- eller nötallergiker!

När vi mottagit ditt mail kontrollerar vi tillgänglighet och pris och därefter skickas en bokningsbekräftelse til dig med sista datum för betalning av handpenning (ska vara oss tillhanda inom 10 dagar efter bekräftelse från oss). Efter slutbetalning (oftast ca. 1 månad före avresa) erhåller ni en hotellvoucher som lämnas på hotellet vid incheckning.

Spara tusenlappar – våga boka din egen resa! 

Vi säljer inga resor men vi rekommenderar alla att våga boka på egen hand, det finns åtskilliga tusenlappar att spara och är inte speciellt krångligt. Boka flyget enkelt genom …….. på vår startsida eller direkt hos aktuellt flygbolag. Först när du fått flygbiljetten bekräftad är det dags att boka hotell och vi hjälper dig gärna!

Vi avslöjar chartberbolagens ”hemlighet” – därför tjänar du på att boka boendet själv!

När du bokar en charterresa betalar varje resenär en viss summa för boende utöver flygbiljetten men bokar du hotellet genom oss eller på egen hand, betalar man oftast bara för ett rum/bungalow/hus. Är man tex. två tlill tre personer så kostar inte rummet mer än om vad det skulle göra för en person!Reseskafferiet tar alltid endast betalt/rum med undantag för tillägg för extrasäng på de hotell som kräver extra för detta (inte all som gör det ens)

Har vi inget hotell dit du ska resa?

Kontakta oss så kolalr vi upp vad som finns. Vi söker  ständigt efter nya samarbetspartners

Vikigt att veta innan du bokar på egen hand!

I Sverige finns något som kallas för paketreselagen och det innebär i grova drag att den som bokar en paketresa omfattas av den ”Allmänna resegarantin”. En slags reseförsäkring som ersätter dina utlägg för resan alternativt erbjuder dig en ny resa vid tex. researrangörs eller flygbolags konkurs etc.

För att din resa ska klassas som en paketresa och omfattas av resegarantin måste du, av samma leverantör, tillsammans med biljetten även boka minst:

* Två hotellnätter vid resa utom Europa 

*  En natt vid resa inom Europa 

Tips! Boka arrangörens billigaste rum på destinationen och se det som en reseförsäkringskostnad. Du behöver alltså inte bo på hotellet (glöm dock inte att meddela hotellet att du inte dyker upp).  I Asien finns många billiga hotell från en 50-lapp/rum och uppåt. Det är alltså ingen dyr ”försäkringskostnad”.

Läs mer om den allmänna resegaratilagen här: http://www.kammarkollegiet.se/resegar/resegar.html

 Tips 2! Undvik dyra reseförsäkringar och kolla istället vad er hemförsäkring har att erbjuda. Oftast finns möjlighet att göra en tillägg för extra reseförsäkring i din hemförsäkring. Detta alternativ är bra mycket billigare än de renodlade reseförsäkringsbolagen och det gälle dessutom för hela familjen (OBS! När det gäller barn brukar det vara ”Hemmaboende barn som reser med föräldrar” som är försäkrade. Det gäller ihos vissa bolag alltså inte om barnen reser på egen hand. Kolla noga med just ditt försäkringsbolag vilka regler de har!)

Reseskafferiet frånsäger sig allt ansvar för eventuella faktafel samt hotellens agerande. Vi har själva testat flera av hotellen personligen eller fått till svar att de kan erbjuda mat fri från nötter och jordnötsolja om man anger det vid bokning och påminner personalen på plats.

Det är upp till varje resenär att ta sitt eget ansvar och försäkra sig om att inget olämpligt finns i maten och informera sig om gällande lagar och regler vad gäller resegarantin.

Trevlig resa!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.