Idag går det att få tag på billiga resor men vad kostar det sedan på plats?
Ska man välja all-inclusive eller handla själv? Spanien eller Grekland? Thailand eller Västindien?

Förra året, efter den bedrövliga svenska ”sommaren” tog familjen en sista-minuten-resa till Rhodos, Grekland och med tanke på landets ekonomiska kris trodde vi att det skulle vara stor konkurrens om turisterna och därmed låga priser. -Oj vad vi bedrog oss! Det hade tvärt om blivit ännu dyrare då grekerna själva fått ökade kostnader och konkurrensen faktiskt minskat då många hotell och restauranger gått i konkurs eller lagts ned. Många stora hotell stod tomma och öde likt spökhus medan de som fortfarande drevs, var så gott som fullbokade.

Upp till 40% lägre hotellpriser i Grekland i år, 36 % lägre i Spanien
I år sägs det trots allt att hotellpriserna i tex Grekland sjunkit med upp till 40%. Tyvärr är det inget som märks ännu på charterbolagens priser… kollade en resa i höstas och den har samma pris idag. Nej, det blir till att kolla upp vad det kostar att boka flyg och boende själv. Återkommer med resultat inom kort!

Till dess kan du läsa Brittiska Post Office´s årliga prisundersökning för 2013klicka här! Tråkigt nog måste jag tillägga att indexet för Thailand är mycket missvisande, iallfall om man åker till andra ställen i landet än dyra Phuket varifrån man hämtat prisuppgifter till denna undersökning. Ni som varit i Thailand ser snabbt att så här dyrt är det inte om man undviker Phuket och det tycker jag gott man kan göra.

2 comments

  1. Ingemar Ekberg says: 6 februari, 2013

Trackbacks and pingbacks

  1. Dagarna du minns…och pengarna du sparade? | Reseskafferiet
    [...] on Facebook Twitter Nyligen skrev jag här i bloggen om att hotellpriserna i Grekland gått ner med ca 40%…

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.