På väg till USA och behöver hyra en bil, kanske för en roadtripp? Nu kan du, tack vare tre smarta och driftiga tonåringar som startat Flight Car hyra bil extra billigt – hyr privatbilar vars ägare är på resa!

Runt om i världen finns tusentals bilar parkerade på flygplatser under tiden ägaren är på affärs eller semesterresa. Nu kan bilägare tjäna en slant på bilhyra under tiden de är borta och andra kan hyra bilen till ett pris som är lägre än hos de traditionella biluthyrningsfirmorna.

Än så länge finns tjänsten bara på San Francisco International Airport och Logan Airport i Boston med detta hoppas vi sprider sig runt om i världen. Det är ju en lysande idé – som man önskar man kommit på själv! 😉

Klicka här för att se film hur det hela funkar!

Besök killarnas hemsida Flight Car, klicka här!

Tyvärr har killarna stämts för  ”Unfair Competition Law” av flygplatsen i San Francisco och deras svar väntas in senaste 1 juli och de kan dömas till böter och i värsta fall tvingas lägga ner företaget… men vi får hålla tummarna att det går vägen. Om inte annat bör de kunna starta upp på andra ställen som inte har samma lagar som i Kalifornien. Vi tror att idén är här för att stanna, den är för bra helt enkelt!

Raodtrip

 

Hittade även en suverän sida för dig som ska planera en roadtrip – massor av resvägsförslag, kartor och tom en bränlekostnadsuträknare – läs mer här!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.