Vi har hört om planerna för höghastighetståg mellan Bangkok och Rayong stad, nu kommer fler glädjande (?) nyheter – U-Tapao International Airport, Pattaya ska kanske byggas ut och bli en av tre stora flygplatser i Thailand tillsammans med Suvarnabhumi och Don Muang.

U-tapao International Airport som byggdes av amerikanerna under Vietnamkriget håller tydligen hög standard än idag och flygplatsen används idag av både inrikesflyg,charterplan och militären. Trycket på relativt nybyggda Suvarnabhumi är över alla förväntningar och flygplatsen är redan för liten. Man har därför åter tagit den gamla flygplatsen i Bangkok, Don Muang, i bruk men den ständigt ökande strömmen av besökare gör att detta inte räcker till. Frågan är nu om Suvarnabhumi ska byggs ut, eller om man ska satsa på U-Tapao? Planerna på utbyggnad av Suvarnabhumi har lett till högljudda protester och enligt beräkningar blir det billigare att bygga ut U-Tapao så det borde vara troligt att det är det alternativet som kommer att väljas.

Blir detta verklighet kommer det att med all säkerhet att följas av bla nya resorter på östkusten och priserna på mark och bostäder kommer att gå upp ännu mer på sikt. Jättebra för de som investerat i området och de som får jobb på nya resorter etc.

Källa: http://www.pattaya103.com/pattaya-airport-may-expand-and-get-second-runway/

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.