Så har det återigen skett hemska terrordåd,  inte bara ett utan både Frankrike och Tunisen är drabbade samma dag. Vi sänder en tanke till alla drabbade och fördömer det som skett.

Vad gör man om man befinner sig på plats eller har anhöriga där?

Har själv befunnit mig på Bali när bomber sprängdes på turisttäta Kuta Beach i oktober 2002. Den gången miste 202 människor (de flesta ungdomar) livet. Det var en fruktansvärd overklig situation att befinna sig i – vi var ju på en paradisö på andra sidan jorden, på vårt livs drömsemester!  Vi hade ingen aning om vad man skulle göra eller vart man kunde få mer information. Hotellet vi bodde på låtsades som om inget hänt. De ville inte skrämma bort sina gäster… Själva nåddes vi av nyheten från oroliga anhöriga hemma i Sverige och när vi gick in på UDs hemsida fann vi bara rådet att svenskar ej borde resa till Bali. ”-Vi som redan var där då, vad skulle vi göra?”

Sedan dess har UD blivit mycket bättre på att informera och man har idag tom en app ”Resklar”där både resenärer och anhöriga hemma kan få den senaste informationen samt råd och info. Här kan man även få aktuell hälso och vaccinationsinformation, något som också kan vara av betydelse i dessa ebola och MERS tider.

Resklar2

Ladda ner RESKLAR appen här!

Se vilka länder/orter UD avråder resor till idag – klicka här

Läs mer om UDs reseråd – klicka här

Tags: , ,

1 comment

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.