Palm LeafPalm Leaf är beläget öster om Ban Phe med anknytning till den lilla byn Plong Saway. Här finns det mesta man behöver, t.ex. tyskt bageri, frisörer, vårdcentral, Internet-kaféer, små genuina thairestauranger och livsmedelsbutiker. På den lokala marknaden kan man köpa det mesta man behöver, allt från verktyg och hantverk till mat från olika delar av Thailand. 

Från Palm Leaf är det gångavstånd, 500 meter, till den kilometerlånga Plong Saway Beach, även kallad Silver Beach.
Den lokala taxin stannar 150 meter från Palm Leaf och följer sedan strandvägen och går från Mae Phim ända till Ban Phe och Rayong.

 

 

  

Plong Saway Beach, även kallad Silver Beach 

RayongprovinsenAtt området blivit så populärt beror mycket på dess centrala läge. Närheten till en av Asiens mest betydelsefulla flygplatser, läget öster om Bangkok och den fantastiska kusten, kan knappast bli bättre. Området har vitt skilda upplevelser att erbjuda. Bara en timmes bilväg från Rayongs lugna stränder ligger nöjesmetropolen Pattaya.


Pattaya har allt inom nöje, shopping och uteliv. Chon Buri och Pattaya är dessutom Thailands golftätaste område. I detta område kan man välja på ett 20-tal banor i olika svårighetsgrader och prislägen.
 Öster om Rayong ligger Chanthaburi som är ett utmärkt utflyktsmål för den som gillar äventyr och naturupplevelser. Här kan man simma med delfiner i Oasis Seaworld, besöka heta källor eller bara vandra i tropiska djungler. Canthaburi har också fantastiska nationalparker. De väldiga bergen, de djupa grottorna och de mäktiga vattenfallen finns också i detta mycket växlande och rika område. 

Från Ban Phe är det lätt att ta båt ut till olika öar. En av de mer kända öarna i området är Koh Samet. På Koh Samet finns möjligheter att utöva en mängd olika vattensporter samt både snorkla och dyka. Här finns större och mindre stränder att välja mellan med bungalows till uthyrning. Till Koh Samet tar man sig enkelt med antingen speedbåt eller reguljärtrafik. Fritidsresor öppnar ett sk. Blue Selection hotell på Koh Samed (Sae Kaew Beach) februari 2011.

  

Sae Kaew Beach, Diamantstranden Koh Samed. Här hittar du lite mer håll-i-gång!  

 

Rayongprovinsens utvecklingRayong är ett, för västerlänningar, ganska nyupptäckt område. För tio år sedan så fanns här nästan inget. Nu har det blivit ett erkänt turismområde och ett ställe där utländska uppköpare investerar i fastigheter och privatpersoner i bostäder.  Idag bygger stora företag som Phuphatara 5-stjärniga hotell, t.ex. Hotell Marriot, golfbanor är under uppbyggnad och resorter växer fram i ett, för bara några år sedan, mycket
stillsamt område. Thailändska staten satsar otroligt mycket pengar i området för att utveckla turismen och bygga ut infrastrukturen.
   ­

Plong Saway ett litet genuint samhälle med flera resorter och både thailändsk och europeisk turism. Palm Leaf ligger i Plong Saway och här finns det mesta, allt från bageri till apotek, post m.m. 

  

 Små mysiga restauranger samt lokalbutik där det mest finns ligger nära våra hus och lägenheter på Palm Leaf   

Laem Mae Phim är känt för sina fisk- och skaldjursrestauranger. Hit åker man främst för bad och god mat. Här har även en svensk bagare öppnat nyligen. Avståndet mellan Palm Leaf och Laem Mae Phim är 8  km. 

Ban Phe den lilla staden ligger 16 kilometer från Palm Leaf. I denna lilla fiskestad har turismen vuxit, tack vare närheten till övärlden. Vintern 2011 planerar en grupp att öppna svensk skola här.

  

Rayong är den närmaste storstaden. Från Palm Leaf är det 33 kilometer hit. Rayong nås lättast via den lokala taxin. 

Pattaya- den världskända nöjesmetropolen; här kan man uppleva ett nöjesutbud i världsklass. Pattaya är beläget
90 km från Palm Leaf.
 

Bangkok med sina cirka 15 miljoner invånare är en ständigt pulserande stad. Här möts gammalt och nytt i det moderna
Thailand. Till Bangkok är det 200 km från Palm Leaf..

Behöver du transfer från/till Bangkok? Kontakta oss! Duktiga chaufförer, nya bilar och barnstolar finns.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.