Har du bokat en resa till Cypern? Som bekant är det turbulent där just nu vad gäller deras ekonomi med tillfälligt stängda banker etc och det kan därför vara klokt att ta med kontanter (Euro). Kreditkort ska fungera men det är inte säkert att det går att göra uttag i deras uttagsautomater då många i panik plockade ut sina besparingar inför hotet om en engångsskatt på kontosaldot och hur många entreprenörer vill egentligen ta emot kortbetalning när de inte vet när de kan få tillgång till dem?

Idag pågår krismöte och ingen vet hur detta kommer att sluta. Klart är att Cypern på något vis måste fixa finansiering (ca 7 miljarder) för att få tillgång till nödlån från EU ( 10 miljarder) för att undvika statsbankrutt. Utan att gå in på vidare diskussioner  kan man bara konstatera att det är skrämmande att det ens kan gå så här långt och inte bara i ett land utan i många flera…

Utöver att ta med sig kontanter kan det vara klokt att inte betala för tex hotell långt i förväg, i Grekland var det många hotell som gick i konkurs och där stod resenärerna med en värdelös voucher i handen.

Många Cypern-turister hamnar i Agia Napa och där är Nissi Beach en av de finaste stränderna. Glöm dock att du får vara i fred, sist jag var där slumrade jag till på en handduk på stranden och när jag vaknade var jag omringad av andra solälskare. Jag ljuger inte, de hade lagt sina handdukar max 10 cm från min. ”Chockerande” upptäckt när man är van vid ödsliga stränder i Ban Phe, Thailand!

 

 

Läs mer om Cypern på Cyperns Turistbyrås hemsida – klicka här!

Håll dig uppdaterad med de senaste reseråden ang. Cypern – klicka här!

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.