De flesta av de hotell där vi erbjuder bröllopsceremonier har vi själva besökt och jobbat med i många år men ibland har kunder andra önskemål och vi letar då upp hotell som passar in med brudparets önskemål. Därför var det extra spännande att höra av Jennifer och Thomas efter deras bröllopsceremoni. Följ med på deras stora dag!

Jennifer och Thomas valde ett ceremonipaket som inkluderade två nätters boende på lyxiga Saii Laguna Phuket på Bangtao Beach. De bodde alltså på ett annat hotell övrig tid och det går utmärkt att göra så. Man kan se det som att man får en bröllopsresa i resan.

Paret och deras barn kom till Phuket i god tid före bröllopet och besökte Saii Laguna för ett pre weddingmöte ca två veckor före ceremonin skulle äga rum.

De har båda besökt Thailand många gånger tidigare, både innan det träffades och även senare tillsammans som par. Som så många andra älskar de Thailand och hade en dröm om ett strandbröllop på Phuket som de besökt så många gånger och där de alltid trivts.

Hur kom det sig att ni anlitade Reseskafferiet?

-Det känns svårt att ta den första kontakten med ett hotell i Thailand, så lätt med missförstånd och vi kände en stor oro att bli lurade. Vi googlade en hel del om hur andra gjort och läste om Reseskafferiet vid några tillfällen vilket gjorde oss nyfikna på att prova att gå den vägen. Vi fick bra respons när vi först mailade och en känsla av att vi genom att ta hjälp av Reseskafferiet skulle hitta en trygg väg under vår planering. Att dessutom kunna få ställa frågor (på svenska) till någon som har stor erfarenhet av bröllop i Thailand var guld värt.

Köpte ni ett färdigt paket eller kunde ni göra egna val för ceremonin och middagen?

-Vi köpte ett grundpaket men gjorde diverse tillval för att skräddarsy utifrån våra egna önskemål. 

Är det något ni saknade eller något som Reseskafferiet kunde gjort bättre?

-Helt ärligt kan vi inte komma på något, vi är evigt tacksamma för hjälpen i dialogen med hotellet samt även att kunna få ställa oändligt med frågor. Utan Reseskafferiets hjälp hade vi nog haft svårt att uppfylla vår dröm. 

Ni hade ett sk. pre-wedding möte på plats på hotellet en tid före ceremonin, vad tyckte ni om det? Var det bra med en genomgång en tid före + att se platsen i verkligheten.

-Mycket bra och vi blev den dagen mycket bra mottagen av hotellets bröllopskoordinator och fick en tydlig genomgång så att inga missförstånd hade skett under planeringen. Det betydde väldigt mycket att få se allt och låta det smälta in inför bröllopsdagen.

Under pre weddingmötet, ändrade ni några tidigare gjorda val?

-I stort sett inte, det var bara några praktiska detaljer vi behövde styra upp. Som t.ex. hjälp att sätta igång musik på vår medtagna högtalare etc. Inga ändringar gjordes som innebar någon förändring i kostnad. 

Ni hade en kul idé om att sy upp bröllopskläder på varsitt håll och mötas ”på nytt” på väg till altaret, berätta mer!

-Ja, jag (Jennifer) och dottern Ellie sydde upp matchande klänningar hos skräddare veckorna före bröllopet. Thomas och sonen Oliver sydde upp skjorta och shorts. Besöken hos skräddare sköttes på varsitt håll så vi hade inte sett varandras kläder förrän vi möttes i samband med att porträttfotograferingen startade. 

Så här fina blev de! Knappt 4.000 SEK kostade de skräddarsydda kläderna totalt till alla.

Ni bokade även make-up och håruppsättning, är ni nöjda med jobbet de gjorde och vart utfördes det?

-Ja jag är mycket nöjd med frisyr och make-up. Både makeup artisten (Insta: yaya.pkmakeupartist) och hårstylisten var proffsiga. Allt skedde på hotellrummet (3 timmar) och även dottern Ellie var med och skötte sin egen styling under tiden.

Thomas och sonen fick låna ett rum (konferensrum) samt fick tillgång till dusch, eftersom vi önskat att få göra oss i ordning på varsitt håll. 

Fotograf i 4 timmar ingick i priset, är ni nöjda med fotografen och bilderna? Hur många bilder fick ni och i vilket format?

-Fotografen var mycket proffsig, vi är mycket nöjda med bilderna. Vi fick 570 bilder via en dropbox länk på mailen.

Vad säger ni om tiden som fotografen var där, var det tillräckligt länge? Hur lång tid före ceremonin kom han?

-Fyra timmar ingick i priset vilket var alldeles lagom. Han kom 1,5 timme före ceremonin (15.30) vilket gjorde att vi hann med såväl bilder på när vi gjorde oss i ordning, vårt ”första möte” samt väldigt många porträttbilder innan ceremonin. Efter ceremonin återstod knappt 2 timmar och då hann vi med fler porträttbilder. Vår bröllopsmiddag började vid 19-tiden och fotografen skulle vara kvar till 19.30. Hade nog förväntat oss lite fler bilder på själva dukningen (han hade inte tagit några bilder alls på den innan vi kom dit), detta upptäckte vi inte förrän vi fick bilderna. Är dock glad att vi bad honom ta en bild på oss alla när vi åt, och det visade bli en av de få bilder som togs under middagen. Vi hade såklart tänkt att han skulle fortsätta ta bilder under den första halvtimmen av middagen, det var det vi utgick ifrån när vi planerade mellan vilka klockslag han skulle vara på plats. 

I övrigt är vi mycket nöjda och har fått mycket positiv feedback från familj/vänner för alla vackra bilder vi delat.

Mångas önskan är att gifta sig barfota på en strand men olika typer av sand kan göra sanden väldigt het. Funkade det bra på denna strand (BangTao Beach) eller var det jobbigt att vara barfota?

-Vi upplevde inga som helst besvär med het sand. Även våra barn var barfota, vilka annars såklart är känsligare än oss med den biten. Det gick jättebra. Däremot hade vi kanske upplevt något annat om vi haft cermonin tidigare på dagen? Före 17 skulle vi nog inte rekommendera oavsett, både pga värmen/solen men också förmodligen het sand. Klockan 17.00-17.30 tiden verkar vara perfekt tid för ceremonin, i allafall vid SAII Laguna, BangTao. 

Stunden är äntligen inne för att säga ”-Yes I do!” Hur var själva ceremonin? Var det lätt att förstå deras engelska? Blev det som ni förväntat er?

-I relativt god tid före bröllopet tog vigselförrättare Peter Notley kontakt med oss via mail. En mycket proffsig och erfaren man, ursprungligen från England som nu är bosatt i Thailand sedan många år. Han presenterade olika förslag på upplägg för cermonin och gav oss möjlighet att skräddarsy innehållet utifrån önskemål. Med tanke på hans ursprung var det inga som helst problem med kommunikationen/språket. Skulle varmt rekommendera Peter om man vill gifta sig i Thailand.

I paketet ingick en Romantisk bröllopsmiddag på stranden. Bilderna ser fantastiska ut, är ni nöjda med platsen och maten?

-Ja absolut, de hade gjort det jättefint åt oss och personalen var mycket trevliga och gästvänliga. Maten var mycket god, hummersoppan var kanske inte det godaste vi ätit men de övriga tre rätterna var fantastiskt goda och fint upplagda.

Berätta mer om din och din dotters fina vristlänkar av blommor, är det en egen ide?

-Kul att du lagt märke till dem :). Visste att jag sett bild på nåt liknande nån gång och fick bara en ide under planerandet att det vore fint, speciellt eftersom vi tänk vara barfota. Vi bad skräddaren göra våra klänningar lite kortare just pga av dessa tänkta blommor runt vristerna. Trodde det skulle vara lätt att hitta nåt liknande typ vart som helst i Thailand, men nej. Tillslut hittade jag en varsin hårsnodd åt mig och Ellie, med dessa konstgjorda orkidéer. Det allra bästa/finaste hade såklart varit färska blommor, men det blev aldrig tid att ordna med det så hårsnoddar fick duga och det gjorde ju sig bra på bild i allafall ;).

Vad tyckte ni om boendet (hur var standarden, läget, maten, stranden, pooler, personalen)?
          

-Mycket hög standard, men alldeles för hög prisklass på hotellets restauranger så vi åt aldrig där förutom bröllopsmiddagen samt frukosten som ingick. Läget var bra, nära strand och några andra restauranger, men kanske inte så mycket mer vad gäller shopping å så. Det är ett mycket stort och fräscht förstklassigt hotell. Inga andra svenskar på hotellet dock, i stort sett bara ryssar. Trevlig personal. 

Khap khun ka/khap! säger vi till Jennifer och Thomas med familj som så generöst delar detta med oss och er!   Vi är glada att lägga till Saii Laguna Phuket som en permanent samarbetspartner och tar med oss era åsikter så att vi kan se till att nästa bröllop blir ännu bättre.

  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bonusmaterial! Ni som vill se hur en bröllopsceremoni kan gå till kan se Jennifer & Thomas bröllop på YouTubeklicka här för att se deras bröllop!

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.