Året var 2017 när de två träffades på Koh Tao, kärlek uppstod och de blev ett par. Sex år och två barn senare tog de tag i drömmen om ett bröllop som såklart skulle ske i deras älskade Thailand.

Redan i mars 2023 kontaktade de därför Reseskafferiet.se, som de hittade efter att ha sökt på nätet, och rekommenderades då Koh Lanta istället för Koh Tao. Detta dels för att underlätta resan som nu skulle ske med småbarn och då Reseskafferiet har en samarbetspartner sedan många år på Koh Lanta med många nöjda brudpar genom åren. -Västerländsk och Thailändsk kultur skiljer sig mycket, speciellt när det gäller västerländska seder och särskilt bröllopsceremonier, mycket kan gå ”fel” om de inte är vana med västerländska gäster, säger Marika på Reseskafferiet.se. Därför samarbetar vi bara med väl insatta och professionella hotell.

Om de valde Koh Lanta, som de anser är barnvänligare än Koh Tao kunde de även flyga direkt till Krabi. Landar man i Phuket har man några timmars bil och/eller båtresa att lägga till på den redan långa resan från Sverige.
Koh Lanta blev det! Bröllopskläder packades ner och flyget gick direkt från Sverige till Krabi Airport där de hämtades av hotellets egna chaufför som bokats i förväg. Smidigt när man reser med småbarn och resväskor!

Den roliga planeringsfasen
När det blev bestämt att de kunde tänka sig Koh Lanta var det dags att gå igenom deras önskemål inför bröllopet. För att underlätta för sina kunder har Reseskafferiet.se tagit fram ett formulär till brudparen med olika punkter att tänka igenom och svara på, tex typ av blommor, färgtema, hur ska ceremoniplatsen utformas, tårtsmak, allergier, ska smink o håruppsättning ingå, fotograf etc.

Paren kan själva visa bilder på hur de önskar att tex ceremoniplatsen ska se ut eller så får de ett antal olika bildförslag från Reseskafferiet.se som vet vad som är populärt bland brudpar idag.

Så här vackert blev det!

-Det finns lika många varianter på bröllopspaket och vad som ingår som det finns hotell som erbjuder detta, berättar Marika på Reseskafferiet.se. Därför tar vi först reda på vart våra kunder vill åka, lämnar förslag på hotell vi rekommenderar och tittar på vad som ingår hos just det/de hotellet/hotellen. Saknas något som våra kunder önskar så går det mesta att ordna. Det enda vi fått kunder att tänka om angående är en kund som ville ha strandbröllop och att gästerna skulle blåsa såpbubblor istället för att kasta blomblad efter ceremonin. Det kan vara genomförbart men det beror helt och hållet på väder och vind och det vet man inget om långt i förväg så det var viktigt att ha en back-up plan isåfall. I Thailand kan även tidvattnet ställa till det och det måste man också ta med i beräkningen när man väljer strand för ceremonin. På vissa ställen försvinner stranden nästen helt vid högvatten.

När alla detaljer är genomgångna skickar Reseskafferiet.se en offertförfrågan till valt/valda hotell för att få dagsaktuella priser. I Nicklas och Melinas fall, som var ute i så god tid, garanterade hotellet att priset de fått gällde trots att bokningen låg nästan ett år fram i tiden.

Dags att boka

När de var nöjda med alla detaljer och priser skickade Reseskafferiet.se in deras
bokning till hotellet som i sin tur skickade en bekräftelse och en faktura på deposit (oftast 50% av totala beloppet) direkt till dem. Man har sedan några dagar på sig att betala (kan bla ske med kortbetalning via länk från hotellet) och vanligtvis 60 dagar före bröllopet ska resterande betalas in.

Incheckning & pre-weddingmöte

Nicklas och Melina valde att bo på hotellet hela vistelsen och redan dagen efter incheckning var det dags för ett så kallat pre weddingmöte. Äntligen fick de se ceremoniplatsen i verkligheten, träffa hotellets bröllopskoordinator, cermoniförrättaren samt även make-up artisten och gå igenom alla detaljer, allt för att undvika missförstånd. Vid detta möte kan man även eventuellt göra vissa mindre ändringar/tillägg.

Same same but different…

Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig, trots skriftlig beställning från Reseskafferiet,se, pre weddingmöte och att hotellet själva bekräftat detaljerna i sin bokningsbekräftelse blev det lite galet med blommorna på bröllopsdagen. Familjen som bott på hotellet en tid före vigseln var så omtyckta av personalen så de ville göra det extra fint för dem utan extra kostnad och lade till blommor i andra färger för att göra det pampigare… Tanken var god och de hann plocka bort blommorna som varken önskades eller hade beställts från ceremoniplatsen och dukningen men i brudbuketten blev de kvar.

Melina är så gullig så hon accepterade att brudbuketten inte riktigt blev som förväntat! Reseskafferiet.se har pratat med hotellets bröllopskoordinator som lovar att detta inte kommer att ske igen.

Kul ändå att personalen gillar våra kunder lika mycket som vi gör!

Fotografering och filmning

Via Facebookgruppen ”Vi som älskar Koh Lanta” hittade paret både en fotograf, en filmare och en som flög drönare. Alla tre bokades i två timmar vilket de tycker var lagom. De började vid ceremonins start kl. 17.00 och fortsatte filma tills det blev mörkt vid 19-tiden.
Viktigt! För att få flyga med drönare krävs att den som ska flyga har licens för detta och hotellet måste ansöka om tillstånd ett par veckor i förväg så meddela direkt vid bokning om ni vill ha ceremonin filmad med drönare (Reseskafferiets anmärkning).

Frågor till Melina & Nicklas:

Vad ingick i ert bröllopspaket?
Dekorerad ceremoniplats inkl färska blommor 
Brudbukett 
Knapphålsblomma 
Engelsktalande ceremoniförrättare 
Dekorerat rum på bröllopsdagen 
En flaska mousserande vin 
Romantisk middag för brudparet på stranden med levandeljus 
Bröllopstårta  

Bokade ni några extra tillval, isåfall vad? 
Två korgar med blomblad till barnen istället för ris 
Hår & make-up (kom till hotellrummet och hade med sig det
Mikrofoner, högtalare, gitarr och projektor  

Funkade allt bra med tekniken? Hade ni gjort en egen låtlista? 
Ja, hotellet hade en person på plats som hjälpte till med ljud. Nej vi valde en lista som hotellet hade som vi tyckte var bra.

Har du några tips gällande bokning av frisör? Tex ta med egna hårsmycken? 
Hon som hotellet hade bokat åt mig hade allt som behövdes men jag hade med små hårsnoddar som hon använde. Jag hade även med ett hårsmycke jag ville ha.

-Ni hade aldrig besökt Rawi Warin Resort & Spa tidigare, uppfyllde hotellet era förväntningar? 

Ja, verkligen ett fantastiskt hotell och superbra service! 

Kände ni att ni fick ha ceremonin i enskildhet eller var det många andra hotellgäster som tittade på eller tom störde er ceremoni? 
Vi var helt ostörda då stranden ligger avskilt. Superbra. 

Kunde ni välja bland olika menyer till bröllopsmiddagen? Var alla tvungna att välja lika rätter/lika meny? 
Vi valde en färdig thaimeny. 
Det var två förrätter, tre varmrätter och en dessert + bröllopstårta på det. 
Bland alla rätterna så fanns det något för oss alla. De som sa till på plats kunde även byta ut rätter om dom ville.  Vi är jättenöjda med maten. 

Till sist, skulle ni rekommendera Reseskafferiet.se till andra blivande brudpar?
Absolut, kommer verkligen rekommendera alla vi känner om det är någon som går i tankarna att gifta sig i Thailand! Marika är snabb på att svara och alltid tydlig i sin kommunikation. Hade vi inte hittat Reseskafferiet så hade vi aldrig hittat Rawi Warin som var helt perfekt för oss. 

Tags: , ,

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.