Från och med 13 december i år går första direktflyget (Qatar Airways) mellan Doha och Chiang Mai och den 28 januari 2018 drar flygningarna till Pattayas flygplats U Tapao igång och i och med denna möjlighet, räknar man med att nå såväl nordamerikanska som latinamerikanska kunder.

Jag är så glad…

Att vi kom till Ban Phe redan 2008 (tack Mabel Persson på Mabelhouse som ”bjöd” dit oss och som varit och är vår och många andras trygga klippa på en semesterort där allt inte är tillrättalagt för turister) och fick uppleva ”den gamla goda tiden” då det inte var så många västerländska turister utan man turistade med många Thailändare och blev tom fotograferad av Thailändska turister och ansågs vara något ”exotiskt” att visa upp bilder på, för de gamla hemma i byn.

  
Beachparty på härliga Kim Beach Restaurang 2009

Såklart är utvecklingen ostoppbar, en sån pärla vill många uppleva och ryktet sprids men vi får hoppas att det inte blir ett nytt Phuket.

Turismen på Koh Chang upp 220%

Under åren 2010-2015 har man sett en ökning av antal hotellnätter med 220% på Koh Chang. Och då är inte alla mindre hotell som inte registrerat sina gäster eller privata boenden medräknat. Hur det ser ut i Ban Phe eller på Koh Samed har jag inte hittat några uppgifter på men det räcker att besöka ställena för att se skillnaden, särskilt Koh Samed där numera tex Tui (fd Fritidsresor) har hotell och främst stranden Sai Kaew ”våldtas” av ryska charterturister på dagstur från Pattaya…

Färja Pattaya – Koh Chang?

Planer finns på en färjeförbindelse mellan Pattaya och Koh Chang men om och när de blir av är en annan sak… Hoppas ändå att det blir av, då kan många turister slussas vidare direkt från Pattaya till Koh Chang.

Du kan göra skillnad!

Fortsätt gå till Thairestaurangerna, anlita Thailändare om du behöver taxi, utflykter mm, våga dig in i Thaibutikerna –  så de inte konkurreras ut av västerländska företag. Ditt val påverkar i längden. Gud förbjude att vi får se stora all-inclusive-hotell här!

 framsida small
Ny kompis!                                                      En välkänd figur i Ban Phe – Mabel Persson

 

Källa: TTG Asia och Iamkohchang.com

Tags: , , , ,

2 comments

Trackbacks and pingbacks

No trackback or pingback available for this article

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.