Senaste månaden har vi haft underbar Medelhavstemperatur i stora delar av Sverige men vem vet hur länge detta varar? Planerar du en resa till Grekland i sommar eller höst, kika på Vings Rhodos tips nedan!

Topp tre stränder på Rhodos

Svenska sommaren är svår att lita på. Ena dagen är det jättesoligt och andra regnar det som om det vore höst. När du vill vara säker på att du ska få det bästa utav dina lediga dagar finns det en destination som aldrig gör dig besviken; Rhodos. Denna ö tillhör Grekland och där får du möjligheten att uppleva den optimala paradisö-känslan.

Vad kan jag göra på Rhodos?
Ving visar att det finns så mycket att se på denna fantastiska ö, men en av de viktigaste delarna är helt klart stränderna. Vare sig du är ute efter en romantisk getaway med din kära eller ren underhållning för hela familjen – Rhodos levererar. Framför allt med dessa tre stränder:

  • Tsambika – stranden ligger mellan två klippiga uddar på den östra kusten. Här kan du bada, leka, ta det lugnt i solen och delta i alla möjliga bad- och strandsporter. Den bästa platsen för dig som vill ha en heldag vid vattnet. När solen har lagt sig kan du mysa upp bredvid den du gillar och lyssna på vågorna som slår mot stranden.
  • Faliraki – en av Rhodos vackraste stränder med sex kilometer av finkornig och guldig sand. Denna plats är en favorit för många besökare som vill uppleva det pulserande livet som Rhodos erbjuder, dag och natt. Du behöver aldrig gå speciellt långt för att hamna i staden som har allt från fantastiska restauranger till livade nattklubbar.
  • Ellistranden – Kristallklart vatten som sträcker sig långt. Här är det mycket liv och det är den perfekta stranden för gruppen som vill vara nära energin som Rhodos har att erbjuda. Här kan du hitta allt från sand till sten och alla möjliga typer av vattensporter. Varför inte njuta av en tur i bananbåten eller flyta på en uppblåsbar badmadrass?

När du är trött på att bada och hungern kommer ikapp är det dags att ta sig till gamla stan i Rhodos. Här kommer du att hitta en av Europas bäst bevarade medeltida städer. Med mycket att se och goda restauranger kan man stanna där hela natten. Att promenera genom staden, upptäcka små gränder och titta på alla historiska byggnader gör denna vistelse till en resa bakåt i tiden.

Nu börjar ressuget infinna sig…


LINDOS  Bild privat

Det finns så många härliga stränder på Rhodos och det är svårt att välja bara tre favoriter, men ska du till ön är det säkert att du knappast lämnar någon av dessa sandiga drömmar. När du åker till Rhodos får du inte glömma badkläderna – du kommer att spendera mycket egentid på stranden!

Reseskafferiets tips: Faliraki Waterpark – kul för både stora och små + dagstur till Marmaris:


WATERPARK, FALIRAKI   Bild: Privat

Nyfiken på Turkiet? Boka utflykt med VING och åk över till Marmaris.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.