Bang Po, RLR

Koh Samui – Bang Po Beach  Hotellkod: Bang Po RLR  CoolCoolCoolCool

Ca. 20 min bilresa från Samui Airport samt hektiska Chaweng beach ligger lugna lilla Bang Po och vår resort där du väljer att bo i egen villa eller i en lägenhet. Hitta lugnet och slappna av i denna lyxiga miljö. Har finner du ingen massturism, resorten har bara 8 villor och 9 lägenheter så det blir ingen trängsel. I närområdet finns en liten minimart, några restaruanger, ett tvätteri och ett bageri samt den härliga stranden med utsikt mot Koh Phangan.

Villor och lägenheter

Lev som kung och drottning i ”eget” lyxhus eller en lägenhet. Både hus och lägenheter ligger direkt vid den lugna stranden Bang Po som nås med bil (ca. 20  min från Chaweng). Här har vi själva varit och kan verkligen gå i god för att detta är ett toppenställe!

På området finns 8 st Thaivillor byggda i en semicirkel runt den mysiga poolen som har både jaccuzzi och vattenfall samt ett lägenhetshus med 8 lägenheter i varierande stl. från 75-130 m2. Två av dessa lägenheter ligger i markplan och är väl lämpade för äldre och handikappade då poolen nås utan trappor. Både hus, lägenheter och pool omgärdas av en underbar tropisk trädgård och vissa av husen (hus nr. 1 och 8) ligger så nära havet att man bara har ett par ”barfota-kliv” från terasstrappan till havet.

Villa                                                   

Prisexempel:  4 vxn + 2 barn 2-12 år ca. 366 SEK/pers/natt (mellansäsong 1/7-1/8 + 11/1-14/4)

  

Detta är ett väldigt prisvärt boende trots att priset vid första anblicken kan se ganska högt ut. Priserna som anges är per villa/lägenhet och inte per person. Villorna har plats för 6-7 personer så man kommer tom billigt undan om man tex. är två familjer som delar på ett hus. Vi bodde själva här med barn och vänner i ett hus och det var perfekt.

Man måste också jämföra med vad man får för pengarna och detta är lyx med stort ”L”. Alla villorna är privatägda och hyrs ut när ägarna inte är där själva. Därav det överkomliga priset. Varje villa har: kök, matsal, tv-hörna, 2 sovrum, 2 badrum m. dusch och en stor altan med solsängar och matbord samt havsutsikt (stranden är bra några steg bort). Städning och diskning ingår varje dag.

 

Sovrum. Båda sovrum har eget badrum, mindre terass och skrivbord

 

Kök med bar, matsal och tv-hörna                      Stor terass mot havet, närmast villan täckt av tak

Lägenhet 

Problem med att hitta gemensamt boende till familj med mer än 1 barn, eller har du svårt att gå i trappor? Hyr din egen lägenhet, städning och diskning ingår i priset. Mat kan beställas för servering i lägenheten eller på balkongen om du inte vill laga den själv.

Prisexempel 4 vuxna och 2 barn 2-12 år ca. 309 SEK/pers/natt (mellansäsong 1/7-30/6 + 11/1-14/4)

      Utsikt fr. lägenhet

Lägenhetshuset är 3 våningar högt och totalt finns 8 lägenheter i varierande storlek, 75-130 m3 med varierande antal sovrum. Alla lägenheter är utrustade med ett litet kök/pentry med allt som behövs. De två lgh som finns i markplan med plats för 1-8 personer,                                                                         är väl lämpade för äldre och handikappade då poolområdet nås utan trappor.

                                                                                                                                         Interiör från lägenhet i markplan

Faciliteter villa och lägenhet:

Njut av proffsig massage på den egna terassen. Perfekt om man har barn som då kan se på tv eller leka på samma ställe. Priserna ligger ca. 30% under än på andra SPA & massageställen i närheten.

  
 Reseskafferiets bilder (2006)

Stranden

Hyfsad strand som vid lågvatten blir en aning för fort djup för riktigt små barn.

 
Reseskafferiets bilder (2006)

Vill du inte göra din egen mat kan du istället gå till en närbelägen restaurang eller beställa hämtmat som levereras till dörren. Både restauranger och ett tyskt bageri har utkörningsservice.

Faciliteter:

 • Välkomst drink, frukt och blommor i villan/lägenheten
 • Kabeltv
 • Hårtork
 • Induviduellt styrda airconditions i varje sovrum
 • Säkerhetsbox
 • Musikanläggning
 • Kök m. spis, kaffe, o vattenkokare, brödrost, stor kyl o frys, tallrikar mm till 6 pers.
 • Nattvakt

Övrigt:

 • Barnvakt mot förfrågan och avgift
 • Bil och mc-uthyrning
 • Utflyktsbokning och biljettkonfirmering
 • E-mail,- och faxservice på kontoret
 • ADSL-WLAN på terasser och huvudsovrummet i villorna. Kostnad 150 THB/dag eller 1000 THB/vecka*
 • DVD-spelare finns att hyra
 • Utkörningsservice från restaauranger och tyskt bageri
 • Tvättservice
 • 18-håls golfbana bara 3 km bort
 • Vill ni fira något? Personalen hjälper gärna till med tips/arrangemang om det bokas i god tid

* Reseskafferiet reserverar sig för eventuella prisändringar gjorda av Royal Living Residence och ansvarar ej för felaktiga uppgifter. Alla avgifter för tillägg, utflykter etc. bokas och betalas på plats.

Reseskafferiet ger detta boende 4 CoolCoolCoolCool:  Lyx av sällan skådad slag för ”Svensson” men stranden blir fort djup för små barn och är en aning stenig. Läget kan bli för lugnt om man stannar en längre tid, då det ligger ganska avskilt (ca 20-30 min med Songthaew till Chaweng). Generellt är 3-5 dagar här lagom för de flesta.

Utflykter Tips! Ca. 10-15 min bilresa från Bang Po ligger Koh Samui´s huvudstad Nathon. Hit åker man för för shopping och matmarknad (kvällstid). Vi rekommenderar också en båttur till sagolikt vackra Koh NangYuan och Koh Tao eller varför inte en dagstur med snorkling i Angthon National Marinepark? Färjor går flera gånger/dag från Nathon. Resorten anordnar transfer eller utflykter efter dina önskemål – fråga bara Heintz eller Noi så hjälper de er!

   

 Reseskafferiets bilder (2006)