Koh Samet – hotellkod LB

Koh Samet (även kallat Koh Samed ) hotellkod LB

Koh Samet/Samed

Ligger ca. 3 km utanför kuststaden Ban Phe i Rayongprovinsen och är ännu oupptäckt den stora massan från väst. Däremot har Thailändarna själva länge åkt hit vilket man märker av särskilt under helger då många Bangkokbor kommer för en weekend.  Ön är en nationalpark sedan 1981 och ägs av Thailändska flottan som i sin tur hyr ut marken till de 48 resorten som finns på ön. Nationalparksavgift tillkommer med ca. 200 THB (40-50 SEK)/vuxen.

Livet här är avslappnat med fantastiskta stränder och de flesta restauranger och resorts har strandläge. Vanligt förekommande är att man på kvällarna dukar upp på stranden vid låga bord där man sitter direkt på dynor bara några meter från havet. några restauranger bjuder även på underhållning som liveband och mycket skickliga eldjonglörer.

Du tar dig enkelt hit med färjan som avgår från piren i Ban Phe. Enkel biljett kostar 50 THB (drygt 10 SEK) och turen tar ca. 30 minuter. Avångar varje halvtimme dagtid.

 

Vår resort som består av bungalows, ligger i norra änden av den populäraste stranden, Sai Kaew Beach. Här har du nära till allt men det är ändå avslappnat och lugnt. På hotellets strand finns resortens egna SPA och en restauarang med havsutsikt.

Boendet består av bungalows, alla med viss havsutsikt, belägna i en prunkade exotisk trädgård. Här är rent och fräscht och varje bungalow har ac, tv, vattenkokare, minibar, safetybox och en stor härlig möblerad terass.